صفحه اصلی > اخبار سینما : بهترین فیلم ها، سریال‌ها و برندگان جشن حافظ

بهترین فیلم ها، سریال‌ها و برندگان جشن حافظ

بیست و سومین دوره از جشن حافظ  در سال ۱۴۰۳ روز شنبه ۳ آذرماه در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد. جشن حافظ که اولین و تنها جشنواره غیردولتی در سینمای ایران است، در سال ۱۳۷۶ توسط مجله دنیای تصویر به سرپرستی زنده‌یاد علی معلم بنیانگذاری شد. در این مراسم به هنرمندانی که در سال اخیر بهترین دستاوردهای هنری را در دنیای فیلم و سریال ایرانی داشته‌اند، تندیس حافظ اهدا می‌شود؛ تندیسی که به شکل نوشتاری کلمه «حافظ» است و نماد ادبیات و هنر ایرانی است. مجری‌گری جشن حافظ  ۱۴۰۳ را در ابتدا امید معلم و سپس باران نیکراه برعهده داشتند و در ادامه آن رضا یزدانی قطعه‌ای از اشعار حافظ  را اجرا کرد. در اینجا برندگان جشن حافظ را برای شما آورده ایم.

رشید برنده بهترین بازیگر مرد کمدی در شب حافظ

شنبه شب در جشن حافظ شاهد دریافت تندیس حافظ توسط چهره‌هایی بودیم که انتظارش را نداشتیم؛ برای مثال قدرت‌الله ایزدی، کمدینی که معلوم بود و با بازی نقش «رشید» در صدا و سیمای اصفهان مشهور شد، جایزه بهترین بازیگر مرد کمدی را برای «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» دریافت کرد. بردن این جایزه توسط او  چندان آسان نبوده چرا که ایزدی در رقابت با بسیاری هنرمندان مشهورتر در این حوزه، مثل جواد عزتی و مهران مدیری توانست برنده شود.

برندگان جشن حافظ

درخشش ژیلا شاهی: از برلین تا تهران

یکی دیگر از بازیگرانی که در رقابت با بازیگران معروف‌تر انتظار برنده‌شدنش نمی‌رفت، ژیلا شاهی بود؛ البته شاهی قبلا توانایی بازیگری خود را با بازی در فیلم قصر شیرین و نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای این فیلم نشان داده بود، اما این بار با بازی در سریال داریوش توانست توانایی خود در بازیگری سریال را هم به نمایش بگذارد و تندیس بهترین بازیگر زن درام را از آن خود کند. گفتنی است ژیلا شاهی در فیلم «شیطان وجود ندارد» که برنده خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین شد نیز به ایفای نقش پرداخته است. 

از جدیت زخم کاری تا خنده‌داری تمساح خونی

بدون شک یکی از مهم ترین جایزه‌های جشن حافظ ۱۴۰۳، جایزه دستاورد فردی ویژه بود که به ستاره این روزهای دنیای فیلم و سریال ایران یعنی جواد عزتی تعلق گرفت؛ عزتی در سال ۱۳۸۱ برای اولین بار با مجموعه عروسکی تلویزیونی «قصه‌های شبانه» توسط سعید آقاخانی کشف شد و با بازی در قهوه تلخ مهران مدیری به عنوان بازیگر کمدی شناخته شد. جواد عزتی تندیس حافظ را برای کارگردانی فیلم تمساح خونی و بازیگری در سریال زخم کاری از دست بهزاد فراهانی دریافت کرد.

در انتهای شب: بیشترین جایزه‌ای که می‌شد با خود به خانه برد

همان‌طور که البته خیلی‌ها انتظارش را داشتند، سریال در انتهای شب پرافتخارترین و پرجایزه‌ترین اثر جشن حافظ بود. این سریال که از بهترین سریال های ایرانی به کارگردانی آیدا پناهنده است، تندیس بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم‌ها را در رقابت با زخم کاری و داریوش برای تهیه‌کننده آن یعنی محمد یمینی به ارمغان آورد. پارسا پیروزفر هم به خاطر بازی فوق‌العاده باورپذیر خود در این سریال به شایستگی جایزه بهترین بازیگر مرد درام را از آن خود کرد. همچنین تندیس بهترین فیلمنامه تلویزیونی هم به آیدا پناهنده و ارسلان امیری مشترکا اهدا شد.

بهترین های نمایش خانگی: از افعی تهران تا شبکه مخفی زنان

در بیست و سومین جشن حافظ سامان مقدم برای کارگردانی سریال افعی تهران تندیس حافظ  بهترین کارگردان را دریافت کرد و مهران مدیری هم برای اجرای گل یا پوچ موفق به دریافت تندیس بهترین چهره تلویزیونی از دست بهمن فرمان‌‌آرا شد و گفت چه افتخاری‌ست که این جایزه را از استاد و دوست عزیزم آقای فرمان آرا دریافت می‌کنم.

همچنین احسان علیخانی برای جوکر ۲ جایزه ویژه هیئت داوران را گرفت و سوگل خلیق برای بازی در سریال دفتر یادداشت تندیس بهترین بازیگر زن کمدی را با خود به خانه برد. در ادامه علیرضا زرین‌دست برای سریال شبکه مخفی زنان تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری تلویزیونی را برای فیلمبرداری از آن خود کرد.

بهترین های سینمای ایران از چشم حافظ

در حالی که بیشتر فیلم های امروز سینمای ایران کمدی هستند، جشن حافظ ۱۴۰۳ نشان داد که هنوز هم نهادهایی وجود دارند که به فیلم‌های ژانرهای دیگر توجه کنند. در این مراسم جایزه ویژه هیئت داوران به مسعود کیمیایی برای فیلم خائن‌کشی تعلق گرفت و تندیس حافظ بهترین فیلمنامه را فیلم جنگل پرتقال به نویسندگی و کارگردانی آرمان خوانساریان دریافت کرد.

با این حال تندیس حافظ بهترین کارگردان سینما به فیلم صبحانه با زرافه ها ساخته سروش صحت تعلق گرفت و رضا عطاران هم برای بازی در فیلم روشن موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد سینما شد که هردو فیلم کمدی بودند. البته میلاد کی‌مرام برای بازی در فیلم آسمان غرب نیز تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد سینما را ازآن خود کرد. 

از دیگر برندگان جایزه حافظ باید به بنفشه صمدی برای بازی در فیلم خورشید آن ماه و الناز شاکردوست برای بازی در فیلم بی بدن اشاره کرد که هر دو نفر تندیس بهترین بازیگر زن سینما را گرفتند. جالب اینجاست که در جشن حافظ جایزه‌ای تحت عنوان بهترین ترانه فیلم هم وجود دارد که آن را محسن چاووشی برای فیلم بی بدن و علیرضا قربانی برای فیلم مست عشق دریافت کردند.

نقد فیلم بی بدن را در مجله تماشاخونه بخوانید

نشان عباس کیارستمی و دیگر جوایز

در جشن حافظ از سال ۱۳۹۵ جایزه‌ای تحت عنوان نشان عباس کیارستمی اضافه شده است که برای یادبود عباس کیارستمی، به یک سینماگر جوان در حوزه فیلم کوتاه یا فیلم بلند که کارهایش واجد نوآوری در سینماست، اهدا می‌شود. در شب حافظ ۱۴۰۳ نیز در بخش سینما نشان عباس کیارستمی به فیلم شهر خاموش ساخته احمد بهرامی تعلق گرفت و بهرامی در سخنرانی کوتاه خود به ممنوع‌الکاری بازیگران زن اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که با توجه به تغییرات وزارت ارشاد، امیدوار است که مشکل آن‌ها حل شود.

در ادامه مراسم جایزه بهترین فیلم کوتاه به فیلم تنها کنار هم ساخته امید میرزایی تعلق گرفت و امیر محمد زند هم برای فیلم ۱۰۵۲ لوح تقدیر دریافت کرد. همچنین فیلم فرار از قصر ساخته احسان عمادی برنده تندیس حافظ بهترین مستند شد. لازم به ذکر است که جایزه یک عمر فعالیت پربار نوشتاری به دکتر امیرهوشنگ هاشمی اهدا شد. 

همچنین سهیل دانش اشراقی جایزه بهترین دستاورد فنی و هنری، ستار اورکی جایزه بهترین موسیقی متن و مسعود سلامی جایزه بهترین فیلمبرداری را همگی برای فیلم خائن‌کشی دریافت کردند و میثم مولایی جایزه بهترین تدوین را برای فیلم تفریق ساخته مانی حقیقی دریافت کرد.

تقدیر از مرتضی عقیلی به پاس یک عمر فعالیت هنری

مرتضی عقیلی که از هنرمندان پیش از انقلاب است در سال ۱۳۴۱ با بازی در نمایش‌های گروه تئاتر شاهین سرکیسیان، در همکاری با بیژن و بهمن مفید فعالیت هنری خود را آغاز کرد و بعدتر با ورد به سینما به اوج محبوبیت در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی رسید. عقیلی که از سال ۱۳۵۹ به آمریکا مهاجرت کرده بود در سال ۱۳۹۸ به خاطر مرگ پسرش به ایران بازگشت و ماندگار شد.

در مراسم جشن حافظ ۱۴۰۳ آذر معماریان و شهاب حسینی به روی سن رفتند و سرانجام تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری را به مرتضی عقیلی به پاس یک عمر فعالیت هنری اهدا کردند. مرتضی عقیلی در سخنرانی خود گفت که هم حال بدی دارم و هم حال خوشی دارم الان به یاد روزی افتادم که مادرم آمد تا من را در کشور قبرس ببیند و همان جا شروع کرد به خندیدن و گریه کردن. مادرم گفت خنده‌ام برای این است که تو را دوباره دیدم و گریه‌ام برای این است که پدرت نیست که تو را ببیند. او ادامه داد: 

«امشب ذوق من برای اینه که شما اینجایید و شمایید که مرا باور دارید و بغض من برای اینکه یاران من دوستان من استادان من آرزوی یک همچین شبی رو داشتند و بهشون ندادند! مثل رضا ملک مطیعی و زنده باشه ان شاالله  بهروز وثوقی به امید روزی که برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت نیاد، ما یک عمر گذشتیم و چقدر ممنونم از خانم معماریان. پارسال نیامدم و امسال آمدم.» او در ادامه  و به هنگام دریافت جایزه از شهاب حسینی گفت: «این افتخار نصیبم شد جایزه‌ام رو از دست کسی مثل شهاب حسینی بگیرم که یک جایزه‌بگیر جهانی‌ست. »

در ادامه می‌توانید جوایز بیست و سومین دوره از جشن حافظ را به صورت فهرست ببینید:

جوایز بخش تلویزیون و شبکه نمایش خانگی

  • بهترین بازیگر زن کمدی: سوگل خلیق (دفتر یادداشت)
  • بهترین بازیگر مرد کمدی: قدرت‌الله ایزدی (مگه تموم عمر چند تا بهاره؟)
  • بهترین بازیگر زن درام: ژیلا شاهی (داریوش)
  • بهترین بازیگر مرد درام: پارسا پیروزفر (در انتهای شب)
  • بهترین کارگردان: سامان مقدم (افعی تهران)
  • بهترین فیلمنامه: آیدا پناهنده و ارسلان امیری (در انتهای شب)
  • بهترین دستاورد فنی و هنری تلویزیونی: علیرضا زرین دست (فیلمبرداری: شبکه مخفی زنان)
  • جایزه ویژه هیئت داوران: احسان علیخانی (جوکر ۲)
  • بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم‌ها: در انتهای شب (تهیه‌کننده: محمد یمینی، فیلم‌نت)
  • بهترین چهره تلویزیونی: مهران مدیری (گل یا پوچ)

جوایز بخش سینما

  • بهترین بازیگر زن: بنفشه صمدی (خورشید آن ماه) و الناز شاکردوست (بی بدن)
  • بهترین بازیگر مرد:رضا عطاران (روشن) و میلاد کی‌مرام (آسمان غرب)
  • بهترین کارگردان: سروش صحت (صبحانه با زرافه‌ها)
  • بهترین فیلمنامه: آرمان خوانساریان (جنگل پرتقال)
  • بهترین دستاورد فنی و هنری: سهیل دانش اشراقی (طراحی صحنه: خائن‌کشی)
  • جایزه ویژه هیئت داوران: مسعود کیمیایی
  • بهترین موسیقی متن: ستار اورکی (خائن‌کشی)
  • بهترین تدوین: میثم مولایی (تفریق)
  •  بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی (خائن‌کشی) 
  • بهترین ترانه: محسن چاوشی (بی بدن) و علیرضا قربانی (مست عشق)
  • بهترین فیلم: انتخاب نشد.

سایر

  • بهترین مستند: احسان عمادی (فرار از قصر)
  • بهترین فیلم کوتاه: امید میرزایی (تنها کنار هم)
  • لوح تقدیر: امیرمحمد زند ( فیلم ۱۰۵۲)
  • نشان عباس کیارستمی: احمد بهرامی (شهر خاموش)
  • جایزه یک عمر فعالیت پربار نوشتاری: دکتر امیرهوشنگ هاشمی
  • جایزه یک عمر فعالیت هنری: مرتضی عقیلی
  • جایزه دستاورد فردی ویژه: جواد عزتی برای کارگردانی تمساح خونی و بازیگری در سریال زخم کاری
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید