صفحه اصلی > مستند : بهترین مستند های ترسناک 

بهترین مستند های ترسناک 

فیلم‌های مستند ترسناک یکی از جذاب‌ترین و بحث برانگیزترین زیرژانرهای سینمایی هستند که مرز میان واقعیت و تخیل را به چالش می‌کشند. این فیلم‌ها اغلب از داستان‌های واقعی، افسانه‌های محلی یا وقایع تاریخی الهام می‌گیرند و با استفاده از تکنیک‌های مستندسازی، حسی از واقعیت و اصالت به مخاطبان القا می‌کنند. تماشای این آثار نه تنها تجربه‌ای ترسناک و هیجان‌انگیز است، بلکه می‌تواند به درک عمیق‌تری از جنبه‌های تاریک و ناشناخته‌ی جهان ما نیز منجر شود. در این مطلب از تماشاخونه به معرفی بهترین مستند های ترسناک جهان می‌پردازیم. این فهرست بر اساس نمره سایت IMDb از بیشتر به کمتر مرتب شده است.  در لیستی دیگر بهترین مستندهای جهان را برای شما آورده ایم.

مستند شوآ

(Shoah)

  • کارگردان: کلود لنزمن
  • سال انتشار: ۱۹۸۵

مستند شوا یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است؛ البته موضوعش در مورد وقایع ترسناک و ماورالطبیعه نیست، بلکه به موضوع وحشتناک هولوکاست می‌پردازد. مستند شوا یکی از مفصل ترین و طولانی ترین مستندها درباره کشتار یهودیان در جنگ جهانی است که کلود لنزمن آن را ساخته است.

کلمه شوا در زبان عبری به معنای فاجعه است. این مستند ماندگار که ساخت آن بیش از ۱۰ سال طول کشیده است به وقایع وحشتناکی که بیشتر در آلمان نازی برای یهودیان رخ داده است می‌پردازد؛ از اتاق‌های گاز گرفته تا انجام کارهای سخت و طاقت‌فرسا در سرما و شرایط بد زندگی در اردوگاه‌ها، همگی به شکلی نه تنها ناراحت‌کننده بلکه ترسناک و وحشت‌آور تصویر شده‌اند. مستند شوا از جهت نگاه تلخی که به واقعه هولوکاست دارد، یکی از ماندگارترین و در عین حال بهترین مستند های ترسناک در دنیاست. قسمت هایی از این مستند که در سال ۱۹۸۵ منتشر شده است، از طریق مصاحبه‌های دست اول با افرادی که از نزدیک فجایع را دیده‌اند، روایت می‌شود.

بهترین مستند های ترسناک

مستند زکریای عزیز؛ نامه‌ای به پسری درباره‌ی پدرش

(Dear Zachary: A Letter To A Son About His Father)

  • کارگردان: کورت کوئن
  • سال انتشار: ۲۰۰۸

مستند زکریای عزیز؛ نامه‌ای به پسری درباره‌ی پدرش که به «زکریای عزیز» یا «زاکاری عزیز» هم شهرت دارد، یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است. این مستند از فیلم های واقعی و اسناد خانوادگی دکتری به نام اندرو باگی تشکیل شده است و در واقع ادای دین فیلمساز به فرزند باقی مانده از او «زکریا» است. داستان اینگونه آغاز می‌شود که دکتر اندرو باگی در سن ۲۸ سالگی توسط نامزدش کشته می‌شود.

نامزد او که به هنگام مرگ اندرو باردار بوده است پس از قتل او و دستگیری با قید وثیقه آزاد می‌شود و پس از آن از آمریکا به کانادا متواری می‌شود. پس از این اتفاق یکی از دوستان باگی به نام کورت کوئن تصمیم می‌گیرد تا با جمع‌آوری فیلم‌های خانوادگی،  اسناد و شواهد مستندی بسازد تا توسط آن بتواند حقیقت را به زکریا بگوید و او را با پدرش آشنا کند.

او همچنین در طی مستند سعی دارد تا حضانت زکریا را از مادر قاتلش بگیرد و به والدین اندرو باگی بسپارد، اما وقایع ترسناک و وحشتناکی در طی ساخت مستند می‌افتد که در ادامه کوئن آن ها را به ما نشان می‌دهد. مستند زکریای عزیز یکی از بهترین مستند های ترسناک است که نشان می‌دهد، اعضای نزدیک خانواده چگونه می‌توانند با خشونت دیگر اعضا را کنترل کنند.

مستند عمل کشتن

(The Act Of Killing)

  • کارگردان: جاشوآ اوپنهایمر
  • سال انتشار: ۲۰۱۲

مستند عمل کشتن بدون شک یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است و روایتی تکان‌دهنده از کشتار گسترده‌ای است که در سال ۱۹۶۵ در اندونزی رخ داد، جایی که بیش از یک میلیون نفر به اتهام وابستگی به کمونیسم قربانی شدند. این فیلم از طریق مصاحبه با شکنجه‌گران بازمانده، نگاهی بی‌پرده به خشونت‌های سازمان‌یافته آن دوران می‌اندازد.

در بحبوحه‌ی سقوط سوکارنو توسط سوهارتو و شکست کودتای جنبش ۳۰ سپتامبر، شخصیت‌هایی مانند «انور کنگو» و «ادی زولکاردی» از فروش بلیت‌های بازار سیاه به رهبرانی بی‌رحم در جوخه‌های مرگ تبدیل شدند. این گروه‌ها حتی از اقلیت‌های قومی مانند چینی‌ها اخاذی می‌کردند تا از مرگ نجات یابند. گفته می‌شود انور به تنهایی مسئول مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر بوده است. امروزه، انور به عنوان چهره‌ای محترم در حزب راست‌گرای پمودا پانکاسیلا شناخته می‌شود، حزبی که ریشه‌هایش در همان جوخه‌های مرگ است.

این تشکیلات قدرتمند به اندازه‌ای نفوذ دارد که بسیاری از سیاستمداران و مقامات ارشد، از اعضای آن هستند و با استفاده از فساد و تقلب اهداف خود را پیش می‌برند. کارگردان جاشوآ اوپنهایمر از انور می‌خواهد که صحنه‌هایی از قتل‌هایش را بازسازی کند و درباره احساساتش صحبت کند. فیلم با تمرکز بر انور، ابعاد متفاوتی از زندگی او و هم‌رزمانش را به نمایش می‌گذارد. در حالی که برخی از همراهانش اذعان دارند که آن قتل‌ها اشتباه بوده، دیگران نگران تأثیر این مستند بر وجهه عمومی خود هستند.

یکی از تاثیرگذارترین لحظات فیلم زمانی رخ می‌دهد که انور هنگام بازسازی صحنه‌ها، خود را به جای قربانیان تصور می‌کند و نمی‌تواند ادامه دهد. اوپنهایمر از پشت دوربین به او یادآوری می‌کند که وضعیت قربانیان به مراتب وحشتناک‌تر بوده زیرا می‌دانستند این‌ها صحنه‌سازی نیست. انور که در شک و تردید عمیقی درباره گناه و مسئولیت خود فرو رفته، اعتراف می‌کند که از مواجهه با این موضوع پرهیز می‌کند.

با این حال، بازسازی این صحنه‌ها او را به یاد خاطرات تلخ گذشته‌اش می‌اندازد و حتی باعث تهوع او می‌شود. مستند جاشوا اوپنهایمر یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که ابعاد ناشناخته‌ای از حد خشونتی که انسان‌ها می‌توانند در حق یکدیگر روا دارند را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: ترسناک ترین فیلم جهان

مستند میماکسیماکولپا؛ سکوت در خانه خدا

(Mea Maxima Culpa: Silence In The House Of God)

  • کارگردان: الکس گیبنی
  • سال انتشار: ۲۰۱۲

مستند میماکسیماکولپا که به سکوت در خانه خدا هم شهرت دارد بکی از بهترین مستند های ترسناک در دنیاست که به پرونده های تعرض جنسی کشیشان می‌پردازد. این مستند به کارگردانی الکس گیبنی در سال ۲۰۱۲ ساخته شده است. میماکسیماکولپا اولین اعتراض مستند و شناخته‌شده علیه سو استفاده جنسی توسط کشیشان در ایالات متحده را روایت می‌کند که توسط چهار مرد ناشنوا انجام شده است.

صداپیشگی مصاحبه‌شوندگان ناشنوا توسط بازیگرانی چون جیمی شریدان، کریس کوپر، ایتن هاک و جان اسلتری انجام شده است.  عنوان این مستند از عبارت لاتین “Mea Maxima Culpa” گرفته شده که بخشی از دعای اعتراف در مراسم عشای ربانی کلیسای کاتولیک است. این عبارت به‌طور لغوی به معنی «خطای بزرگ من» است. 

مستند میماکسیماکولپا؛ سکوت در خانه خدا به بررسی سوءاستفاده از قدرت در سیستم کلیسای کاتولیک می‌پردازد و داستان چهار مرد ناشنوا به نام‌های تری کوهوت، گری اسمیت، پت کوهن و آرتور بودزینسکی را دنبال می‌کند. این افراد تلاش کردند راز کشیشی که در دهه ۱۹۶۰ در مدرسه ناشنوایان سنت جان از آن‌ها سوءاستفاده کرده بود را افشا کنند. اعتراض آن‌ها به‌عنوان اولین مورد شناخته‌شده از اعتراض عمومی علیه سو استفاده جنسی کلیسایی شناخته می‌شود و به پرونده رسوایی جنسی‌ انجامید که به نام پرونده لارنس مورفی شناخته می‌شود. 

این مستند در مسیر روایت این پرونده، پرده از یک پنهان‌کاری برمی‌دارد که از خانه‌های محله‌های در میلواکی، ویسکانسین آغاز شده و به کلیساهای ایرلند و حتی بالاترین سطوح واتیکان کشیده می‌شود و به همین دلیل یکی از مهم ترین و بهترین مستند های ترسناک دنیاست که باور انسان‌ها به کلیسا را تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: بهترین انیمیشن های ترسناک

مستند روزهای صفر

(Zero Days)

  • کارگردان: الکس گیبنی
  • سال انتشار: ۲۰۱۶

مستند روزهای صفر ساخته‌ الکس گیبنی در سال ۲۰۱۶، به بررسی جنگ‌های سایبری و نقش آن در معادلات جهانی می‌پردازد. این مستند، که در شصت و ششمین جشنواره فیلم برلین برای دریافت جایزه خرس طلایی انتخاب شد، به طور خاص روی ویروس کامپیوتری به نام «Stuxnet» و پروژه‌ای با نام رمز «بازی‌های المپیک» تمرکز دارد که برای مختل کردن برنامه هسته‌ای ایران طراحی شده بود. 

مستند روزهای صفر یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است که نفوذ عجیب و غریب تکنولو‌زی در زندگی و دنیای سیاست را به نمایش می‌گذارد.این مستند به بررسی پدیده‌ بدافزار یا ویروس Stuxnet می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این ویروس با دقت و پیچیدگی طراحی شد تا تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد، اما موفق نشد. این مستند همچنین برنامه‌های سایبری دیگری را معرفی می کند که به عنوان طرحی جایگزین برای حملات گسترده سایبری به زیرساخت‌های ایران در نظر گرفته شده بودند. 

در ادامه، مستند به بررسی تأثیرات این رویدادها بر توافق هسته‌ای ایران و نقش قدرت‌های جهانی در این ماجرا می‌پردازد.  گیبنی برای روشن‌تر کردن موضوع، با کارشناسان و مقامات برجسته‌ای مصاحبه کرده است. عماد کیایی، مدیر روابط خارجی شورای آمریکایی-ایرانی، دیدگاه‌هایی درباره تأثیر این حملات بر ایران ارائه می‌دهد. اریک چن و لیام او‌مورچو از شرکت سیمانتک، نحوه شناسایی و تحلیل بدافزار را توضیح می‌دهند.

یوجین کسپرسکی، بنیان‌گذار کسپرسکی لب، و سرگئی اولاسن از آزمایشگاه کسپرسکی، به تهدیدات سایبری و ضعف‌های امنیتی جهانی اشاره می‌کنند. علاوه بر آن‌ها، مایکل هیدن، رئیس پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا و کلنل گری براون، قاضی مشاور فرماندهی سایبری آمریکا، از نگاه نظامی و اطلاعاتی به موضوع می‌پردازند. مستند روزهای صفر همچنین با شخصیت‌هایی نظیر دیوید ای. سنگر، روزنامه‌نگار شناخته‌شده مصاحبه کرده است. روزهای صفر که یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست، تصویری دقیق و هشداردهنده از جنگ‌های سایبری ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه فناوری می‌تواند به ابزاری برای تغییر معادلات قدرت جهانی تبدیل شود.

مستند مرد گریزلی

(Grizzly Man)

  • کارگردان: ورنر هرتسوک
  • سال انتشار: ۲۰۰۵

مستند مرد گریزلی ساخته‌ ورنر هرتسوک محصول سال ۲۰۰۵ است و بدون شک یکی از ترسناک ترین مستند های ترسناک جهان است. این مستند داستان زندگی و مرگ شخصی به نام تیموتی تردول، فردی علاقه‌مند به خرس‌ها و حفاظت از حیات‌وحش، و نامزدش امی هیگنارد را در پارک ملی کاتمای آلاسکا روایت می‌کند. تردول که سال‌ها با خرس‌های قهوه‌ای در این منطقه زندگی کرده بود، در نهایت در ۵ اکتبر ۲۰۰۳ توسط یک خرس مورد حمله قرار گرفته و کشته می‌شود.

مستند مرد گریزلی شامل تصاویری است که تردول خود از تعاملاتش با خرس‌ها گرفته و همچنین مصاحبه‌هایی با دوستان، خانواده و متخصصان حیات‌وحش انجام شده است. هرتسوک در این مستند از بیش از ۱۰۰ ساعت فیلم‌برداری تردول استفاده کرده و با افرادی که او را می‌شناختند، صحبت می‌کند. نظرات مختلفی درباره رفتارهای تردول، از جمله تماس مستقیم با خرس‌ها و ادعای او مبنی بر «گرفتن اعتماد» از آن‌ها، مطرح می‌شود.

در نهایت، هرتسوک نتیجه‌گیری می‌کند که دیدگاه عاطفی تردول نسبت به طبیعت باعث شد که او خطرات واقعی را دست کم بگیرد و در نتیجه جان خود و نامزدش را در این راه از دست بدهد. این مستند به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های دهه نخست قرن ۲۱ شناخته می‌شود و واکنش‌های گسترده‌ای از منتقدان سراسر دنیا دریافت کرده و به همین دلیل یکی از بهترین مستند های ترسناک در دنیاست.

مستند دیوانه‌های تیتیکات

(Titticut Follies)

  • کارگردان: فردریک وایزمن
  • سال انتشار: ۱۹۶۷

دیوانه‌های تیتیکات یک فیلم مستند آمریکایی که در سال ۱۹۶۷ توسط فردریک وایزمن تولید، نویسندگی و کارگردانی شده و توسط جان مارشال فیلمبرداری شده است. این فیلم به زندگی بیماران زندانی در بیمارستان ایالتی بریج‌واتر برای بیماران روانی جنایی در ایالت ماساچوست می‌پردازد. عنوان فیلم از نام نمایشی که توسط کارکنان بیمارستان برگزار می‌شود گرفته شده است. «تی‌تیکات» نامی رایج برای رودخانه تونتن نزدیک این بیمارستان است. مستند دیوانه‌های تیتیکات یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است و در کشورهای آلمان و ایتالیا جوایزی دریافت کرد. وایزمن پس از این فیلم، فیلم‌های مستند مشابهی را تولید کرد که به بررسی نهادهای اجتماعی مختلف در ایالات متحده، مانند بیمارستان‌ها، پلیس و مدارس می‌پرداخت. 

در این مستند زندگی بیماران زندانی در بیمارستان ایالتی بریج‌واتر به تصویر کشیده می‌شود، افرادی که اغلب در سلول‌های خالی نگهداری می‌شوند و به ندرت استحمام می‌کنند. این فیلم همچنین تصاویری از بیمارانی را نشان می‌دهد که مجبورند به‌طور عمومی لباس خود را درآورند، تحت تغذیه اجباری قرار می‌گیرند و با بی‌توجهی و آزار از سوی بسیاری از کارکنان بیمارستان مواجه می‌شوند. این مستند از روش‌های سینمای مستقیم استفاده می‌کند، که بر کمترین میزان دخالت فیلم‌سازان تأکید دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین سریال های زامبی جهان

مستند کشتار آمریکا

(The Killing Of America)

  • کارگردان: شلدون رینان
  • سال انتشار: ۱۹۸۱

مستند کشتار آمریکا یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست. این مستند ژاپنی-آمریکایی در سال ۱۹۸۱ توسط شلدون رینان کارگردانی شده است. مستند کشتار آمریکا بر بحران و افول ایالات متحده تمرکز دارد. فیلم شامل مصاحبه‌هایی از ادوارد دوریس، افسر بازنشسته اداره کلانتری لس آنجلس، و توماس نوگوچی، پزشک قانونی شهرستان لس آنجلس است. همچنین، در فیلم مصاحبه‌هایی با قاتلان محکوم و تصاویری از قتل‌ها و گزارش‌های خبری پخش‌شده گنجانده شده است. این مستند به آغاز مشکلات آمریکا از ترور جان اف. کندی اشاره کرده و می‌گوید که امید به بهبودی زمانی از بین رفت که رابرت اف. کندی در ۱۹۶۸ ترور شد. این مستند شامل تصاویری از فیلم زاپرودر و خبرهای شب قتل رابرت کندی است. 

کشتار آمریکا می‌گوید که در دهه ۱۹۶۰ شاهد ظهور قاتلان جمعی «تک‌تیرانداز» بودیم، افرادی سفیدپوست و متعادل که به طور تصادفی مردم را می‌کشتند، نمونه بارز آن قتل‌های چارلز ویتمن است. در دهه ۱۹۷۰، فیلم به ظهور «قاتلان جنسی» اشاره می‌کند، مانند تد باندی و جان وین گِیسی که علاوه بر قتل، قربانیان خود را مورد تجاوز و آزار جنسی قرار می‌دادند. بخشی از فیلم به تحلیل تیراندازی مدرسه ابتدایی کلیولند در ۱۹۷۹ می‌پردازد، جایی که یک نوجوان ۱۶ ساله از پنجره خود به سوی گروهی از کودکان و کارکنان مدرسه شلیک کرد و ۹ نفر را زخمی کرد و مدیر مدرسه و یک سرایدار را به قتل رساند.

آخرین بخش این مستند هم به قتل جان لنون می‌پردازد و با تصاویری از تجمع مرکزی پارک برای یادبود این موسیقیدان به پایان می‌رسد. آخرین جملات راوی این است: “دو نفر در این تجمع در پارک مرکزی مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. در حالی که شما این فیلم را می‌دیدید، پنج نفر دیگر کشته شدند؛ یکی از آن‌ها قتل تصادفی یک غریبه بود.” این مستند یکی از بهترین مستند های ترسناک در جهان است که تصویری کمتر دیده شده از آمریکا ارائه می‌دهد.

مستند غلغلک

(Tickled)

  • کارگردان: دیوید فریر، دیلان ریو
  • سال انتشار: ۲۰۱۶

غلغلک یک مستند نیوزیلندی محصول سال ۲۰۱۶ است که به بررسی «بازی مسابقه‌ای تیکیلینگ» یا همان غلغلک دادن و ویدیوهایی که این فعالیت را نشان می‌دهند و همچنین شیوه‌های تولید این ویدیوها می‌پردازد. این فیلم توسط دیوید فریر و دیلان ریو کارگردانی شده و به مسائل قانونی و اخلاقی پیرامون افرادی که این ویدیوها را تولید می‌کنند، پرداخته و خود نیز مورد چالش‌های قانونی قرار گرفته است.

روزی دیوید فریر خبرنگار تلویزیونی نیوزیلندی که تمرکز او بر روی «داستان‌های عجیب و غریب» است، به ویدیوهایی آنلاین برخورد می‌کند که فعالیتی به نام «بازی مسابقه‌ای تیکیلینگ» را نشان می‌دهند. در این فعالیت، مردان جوان و ورزشی به یکدیگر دستبند زده شده و توسط همدیگر غلغلک داده می‌شوند. فریر برای تهیه گزارش درباره این پدیده تحقیق کرده و درخواست مصاحبه با تولیدکننده ویدیوها می‌کند. این شرکت با ارسال ایمیلی خصمانه پاسخ می‌دهد و می‌گوید که تمایلی به همکاری با یک خبرنگار ندارند. فریر که از این واکنش شگفت‌زده شده، با دیلن ریو، تهیه‌کننده تلویزیونی، شریک می‌شود تا به بررسی این تولیدکنندگان اسرارآمیز بپردازند.

این دو نفر در ادامه تحقیقاتشان اطلاعاتی درباره فردی به نام تری کشف می‌کنند که اولین بار در دهه ۱۹۹۰ شروع به جذب و توزیع ویدیوهای غلغلک آنلاین کرده است. آن‌ها با تولیدکننده مستقل ویدیوهای تیکیلینگ، ریچارد آیوی، مصاحبه می‌کنند که عملیاتش نسبتاً آرام و کم‌هزینه است. همچنین، شرکت‌کنندگان سابق در ویدیوهای تولید شده از رفتارهای سرکوبگرانه و غیر اخلاقی تولیدکنندگان می‌گویند، مانند کمپین‌های افترا علیه آن‌ها، افشای اطلاعات شخصی و تماس با افراد وابسته به آن‌ها برای بدنام کردنشان. این مستند بدون شک یکی از جالب ترین و در عین حال بهترین مستندهای ترسناک دنیاست . 

مستند فریبکار

(The Imposter)

  • کارگردان: بارت لیتون
  • سال انتشار: ۲۰۱۲

مستند فریبکار هم یکی دیگر از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که درباره‌ پرونده‌ سال ۱۹۹۷ فردی فرانسوی به نام فردریک بوردن است که خود را به جای نیکلاس پاتریک بارکلی، پسری آمریکایی که در سال ۱۹۹۴ در تگزاس ناپدید شده بود، معرفی کرد. این فیلم توسط بارت لیتون کارگردانی شده و عمدتاً شامل مصاحبه‌هایی با بوردن و اعضای خانواده‌ی بارکلی، به‌علاوه تصاویر آرشیوی از اخبار تلویزیونی و صحنه‌های بازسازی شده است. داستان مستند فریبکار با تماس تلفنی بوردن از یک کابین تلفن در اسپانیا آغاز می‌شود.

او به پلیس اطلاع می‌دهد که یک گردشگر است و پسری جوان را در یک کابین تلفن پیدا کرده و از پلیس می‌خواهد که او را جمع‌آوری کنند. بوردن به یک خانه کودکان منتقل می‌شود و ادعا می‌کند که آمریکایی است. او از مسئولین خانه درخواست می‌کند که شب را در یک دفتر بگذراند تا با خانواده‌اش تماس بگیرد.

در آنجا از سوابق موجود در دفتر استفاده کرده و با دفاتر مختلف پلیس در آمریکا تماس می‌گیرد و از آن‌ها درباره‌ کودکان گمشده سوال می‌کند. از این طریق، به نام نیکلاس بارکلی می‌رسد و سپس با یک آژانس دیگر آمریکایی تماس می‌گیرد و خود را به عنوان یک مقام اسپانیایی معرفی می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد اطلاعات مربوط به نیکلاس را فکس کنند. این مستند وحشتناک یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که یک داستان باورنکردنی را روایت می‌کند.

مستند کمپ مسیح

(Jesus Camp)

کارگردان: راشل گریدی، هیدی ایویگ

سال انتشار: ۲۰۰۶

کمپ مسیح یک مستند آمریکایی است که توسط راشل گریدی، هیدی ایویگ کارگردانی شده و درباره‌ یک کمپ تابستانی مسیحی است که در آن کودکان تابستان خود را صرف یادگیری این موضوع می‌کنند که دارای«هدایای نبوتی» هستند و می‌توانند «آمریکا را برای مسیح پس بگیرند». 

این مستند درباره‌ مدرسه وزارت کودکان است که یک کمپ تابستانی مسیحی جذاب در ایالت داکوتای شمالی است و توسط بکی فیشر و وزارتخانه‌اش اداره می‌شود. داستان مستند  بر روی سه کودک که در تابستان ۲۰۰۵ به این کمپ رفته‌اند تمرکز دارد: لووی، ریچل و توری (ویکتوریا). تمام این سه کودک مسیحیانی پرشور هستند. لووی در خانه تحصیل می‌کند و مادرش توضیح می‌دهد که خداوند او را فقط برای اینکه توسط کسی دیگر به مدت هشت ساعت در روز پرورش یابد، به دنیا نیاورده است.

ریچل که همچنین در کلیسای لووی شرکت می‌کند، (پدرش در آن زمان دستیار کشیش بود) در حال دعا کردن بر روی یک توپ بولینگ دیده می‌شود و به غریبه‌ها انجیل می‌آموزد و به آن‌ها می‌گوید که مسیح آن‌ها را دوست دارد. توری نیز عضو گروه رقص کودکان است. او در حال رقصیدن با موزیک راک مسیحی دیده می‌شود و می‌گوید که باید مراقب باشد تا برای جسم رقص نکند. این فیلم مستند یکی از عجیب ترین مدارس را در آمریکا به نمایش می‌گذارد و یکی از بهترین مستند های ترسناک است.

مستند پل

(The Bridge)

  • کارگردان: اریک استیل
  • سال انتشار: ۲۰۰۶

فیلم مستند پُل یک اثر انگلیسی-آمریکایی است که در سال ۲۰۰۶ به کارگردانی اریک استیل ساخته شد. این مستند به طور خاص به حوادث پل گلدن گیت در سال ۲۰۰۴ پرداخته و یک سال کامل (۳۶۵ روز) از این پل را که به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین پل‌های جهان شناخته می‌شود، به تصویر می‌کشد، پل گلدن گیت که سانفرانسیسکو را به شهرستان مارین و شهر سان‌فرانسیسکو متصل می‌کند، به محلی برای خودکشی‌های بسیاری از افرادی تبدیل می‌شود که از آنجا به پایین می‌پرند. این مستند علاوه بر ثبت ۲۳ از ۲۴ مورد خودکشی از این پل در سال ۲۰۰۴، شامل مصاحبه‌هایی با برخی از افراد نجات‌یافته یا اعضای خانواده و دوستان افرادی است که خودکشی کرده‌اند.

این مستند که یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است، الهام گرفته از مقاله‌ای به نام پرش‌کنندگان است که توسط تاد فرند در سال ۲۰۰۳ برای مجله نیویورکر نوشته شد. برای ساخت این مستند، نزدیک به ۱۰,۰۰۰ ساعت فیلم‌برداری از پل گلدن گیت انجام شد و بیشتر خودکشی‌ها در این فیلم ضبط شده‌اند. از میان ۲۴ خودکشی صورت‌گرفته در این سال، جسد سه نفر هرگز پیدا نشد.

مستند به لیث خوش آمدید

(Welcome To Leith)

  • کارگردان: جویی کری
  • سال انتشار: ۲۰۱۵

مستند به لیث خوش آمدید یک فیلم مستند آمریکایی است که در سال ساخته شده است و داستان تلاش نژادپرست سفیدپوست، کریگ کاب، برای تصاحب شهر لیث در داکوتای شمالی را روایت می‌کند. این فیلم در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۱۵ در جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۱۵ به نمایش درآمد.

لیث شهری است که در سال ۲۰۱۰ جمعیتی ۱۶ نفره داشت. در مه ۲۰۱۲، کریگ کاب، یک نئونازی آمریکایی-کانادایی، به لیث نقل مکان کرد با این هدف که جامعه‌ای از افرادی که ایدئولوژی نئونازیسم را به اشتراک می‌گذارند بسازد و اکثریت انتخاباتی را به دست آورد. او ۱۲ قطعه زمین خریداری کرد. مستند به لیث خوش آمدید یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است که چهره عجیبی از انسان‌های به ظاهر امروزی با عقایدی به شدت عقب افتاده را به معرض نمایش می‌گذارد.

مستند کشتار چشایر

(The Cheshire Murders)

  • کارگردان: دیوید هیلبرونر، کیت دیویس
  • سال انتشار: ۲۰۱۳

مستند کشتار چشایر یک فیلم مستند است که در سال ۲۰۱۳ ساخته شده و به حمله خانگی وحشیانه‌ای که در سال ۲۰۰۷ در چشایر، کنتیکت اتفاق افتاد، می‌پردازد. این فیلم داستان قتل‌های وحشتناک جنیفر پتی و دو دختر کوچک او، که در یک حمله خانگی به قتل رسیدند، را روایت می‌کند. تنها فردی که از این حادثه جان سالم به در برد، ویلیام پتی، همسر و پدر خانواده بود. کشتار چشایر به بررسی وقایع این قتل‌ سه‌گانه هولناک می‌پردازد که نه تنها شهر چشایر را تکان داد، بلکه محاکمه‌ای پرتنش درباره مجازات اعدام را به راه انداخت.

فیلم همچنین افشای ناکامی‌های پلیس و درام‌های شخصی پنهانی را نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین تراژدی این پرونده را آشکار می‌کند: این جنایت می‌توانست در چندین مرحله پیشگیری شود. کشتار چشایر یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است که کارگردانی آن را دیوید هیلبرونر و کیت دیویس برعهده داشته و جنیفر پتی، هایلی پتی، ویلیام پتی جونیور، جاشوا کومیسیارژفسکی و استیون هیوز در آن به بازی می کنند.

سازندگان این مستند، به طور عمیق به داستان حمله و تهاجم دو زندانی آزاد‌شده به خانه خانواده پتیت پرداخته‌اند که منجر به این رویداد وحشتناک شد. این فیلم، روند آشنایی این دو نفر پس از آزادی و آغاز دوباره فعالیت‌های جنایتکارانه‌شان را دنبال می‌کند. یکی از نقاط عطف مستند، لحظه‌ای است که ماموران پلیس ساعت‌ها بیرون از خانه حضور داشتند، در حالی که خانواده در داخل خانه تحت شکنجه قرار داشتند و هیچ ایده‌ای نداشتند که چه باید بکنند. تماشاگران در طول تماشای این مستند تجربه‌ای از وحشتی بی‌رحمانه خواهند داشت که حقیقت آن ممکن است بیش از هر فیلمی که تاکنون دیده‌اند، آن‌ها را بترساند.

مستند روش یک قاتل سریالی

(Method Of A Serial Killer)

  • کارگردان: متیو واتس
  • سال انتشار: ۲۰۱۸

مستند روش یک قاتل سریالی یکی بهترین مستند های ترسناک جهان است. در میان قاتلان سریالی، شخصیت اسرائیل کیز یک معماست. وقتی پلیس در مارس ۲۰۱۲ او را در تگزاس دستگیر کرد، به خاطر قتل سامانتا کونیگ ۱۸ ساله بود که او به وضوح از یک ایستگاه قهوه در آنگوریج، آلاسکا ربوده  شده بود. اما پس از بازداشت، او به قتل‌های دیگری و سرقت‌های بانکی اعتراف کرد و به جرائم بیشتری اشاره کرد.

او در نهایت ادعا کرد که بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲ تا ۱۱ نفر را کشته است، اما نتوانست – یا نخواست – به مقامات بگوید که دقیقاً کجا و کی این کارها را انجام داده است. با این حال، او به اندازه کافی اطلاعات داد که مقامات او را جدی بگیرند. سپس در دسامبر ۲۰۱۲، پس از نه ماه در بازداشت، خودکشی کرد و اسرارش را با خود به قبر برد. این مستند بدون شک یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که دیدگاهتان را نسبت به کلیشه قاتلان سریالی عوض خواهد کرد. برای مشاهده سریال ترسناک جهان به سایت تماشاخونه سر بزنید.

مستند کراپسی

(Cropsey)

  • کارگردان: جاشوا زیمن
  • سال انتشار: ۲۰۰۹

مستند کراپسی یک فیلم آمریکایی در سال ۲۰۰۹ است که توسط جاشوا زیمن و باربارا برانکاکیو نوشته و کارگردانی شده است. این فیلم ابتدا به بررسی «کراپسی»، یک شخصیت شبیه به بُوگِی‌من در افسانه‌های شهری نیویورک می‌پردازد و سپس به داستان آندره رند، یک رباینده کودک محکوم از استتن آیلند، که جنایات شناخته شده یا مظنون او در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ ممکن است الهام‌بخش یا به این شخصیت افسانه‌ای نسبت داده شده باشد، تغییر مسیر می‌دهد.

این فیلم در سال ۲۰۰۹ در جشنواره فیلم تری‌بکا به نمایش درآمد و بازخوردهای انتقادی عمدتاً مثبتی را دریافت کرد. هدف زیمن و برانکاکیو این بود که عناصر مختلف را در یک روایت کلی ترکیب کنند: سنت شفاهی افسانه‌های شهری، معمای چندین کودک مفقود شده از منطقه، درام دادگاهی، جستجو برای ریشه‌های وسواس استتن آیلند نسبت به این پرونده و نیاز جامعه به درمان روانی و تخلیه عاطفی. مستند کراپسی بدون شک یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که نوع روایت خاصش آن را ترسناکتر هم کرده است.

مستند موتمن پوینت پلزنت

(The Mothman Of Point Pleasant)

  • کارگردان: ست بریدلاو
  • سال انتشار: ۲۰۱۷

موتمن پوینت پلزنت یک فیلم مستند آمریکایی در سال ۲۰۱۷ است که درباره موجودی شبه‌انسانی به نام «مَوث‌من» است که گفته می‌شود در منطقه پویت پلیزنت، ویرجینیای غربی مشاهده شده است. این فیلم توسط ست بریدلاو، کارگردان، تهیه‌کننده و تدوین‌گر، ساخته شده و چهارمین مستند تولید شده توسط شرکت تولیدی او به نام Small Town Monsters است.

جالب است بدانید این فیلم با دنباله‌ای به نام «میراث مَوث‌من» در سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا کرد. فیلم‌برداری موتمن پوینت پلزنت در سپتامبر ۲۰۱۶ آغاز شد. در تاریخ ۲ فوریه ۲۰۱۷، فیلم‌سازان یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی در سایت کیک‌استارتر راه‌اندازی کردند تا هزینه‌های پس از تولید را پوشش دهند. در این مستند که یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است، ساکنان شهر کوچک پوینت پلزنت در سال‌های ۱۹۶۶ و ۱۹۶۷ گزارش‌هایی را از مشاهده موجودی انسان‌نما با بال‌هایی حداقل ۶ فوتی و چشم‌هایی قرمز و درخشان و شبیه به موجودی که در اساطیر و در فرهنگ امروزی به نام موتمن شناخته می‌شود مخابره کردند.

برخی احساس می‌کردند که این جانور برای ایجاد شر در آن‌جا حاضر شده است، در حالی که برخی دیگر اصرار داشتند که موتمن خودش یک فاجعه واقعی است. این فیلم بدون شک یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که دیدگاه شما را به ماورالطبیعه تغییر می‌دهد.

مستند مراقب اسلندرمن باش

(Beware The Slenderman)

  • کارگردان: آیرین تیلور برادسکی
  • سال انتشار: ۲۰۱۶

مستند مراقب اسلندرمن باش یک فیلم آمریکایی است که در سال ۲۰۱۶ به کارگردانی آیرین تیلر برادسکی درباره حمله چاقویی توسط فردی به نام  اسلندرمن ساخته شده است. مراقب اسلندرمن باش به حادثه‌ای می‌پردازد که در آن دو دختر سعی کردند یکی از دوستان خود را به قصد راضی کردن اسلندرمن، موجود خیالی‌ای که از یک پدیده اینترنتی به وجود آمده، به قتل برسانند.

این مستند در مدت زمان هجده ماه فیلم‌برداری شده و شامل مصاحبه‌هایی با خانواده‌های دو دختر قاتل بالقوه است. فیلم از ویدیوهای مختلف یوتیوب مرتبط با اسلندرمن استفاده کرده است و باعث شده تا این مستند به یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیا بدل شود. مستند اسلندرمن راجع به چاقو خوردن یک دختر ۱۲ ساله توسط دو دوست صمیمی ۱۲ ساله‌اش است. 

مستند کابوس

(The Nightmare)

  • کارگردان: رادنی اشر
  • سال انتشار: ۲۰۱۵

مستند کابوس یک فیلم آمریکایی است که در سال ۲۰۱۵ توسط رادنی اشر کارگردانی شده است. این فیلم در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۱۵ در جشنواره فیلم ساندنس به نمایش درآمد و بر روی موضوع فلج خواب تمرکز دارد. آشر موضوع فیلم را انتخاب کرد چون خود او در گذشته این تجربه را داشته است. تیم سازنده فیلم ابتدا به دنبال شرکت‌کنندگان از طریق گروه‌های پیام، ویدیوهای یوتیوب و چندین کتاب نوشته شده می‌گشتند و پس از اعلام موضوع مستند، شرکت‌کنندگان شروع به نزدیک شدن به آن‌ها کردند.

این مستند بر روی افرادی تمرکز دارد که از فلج خواب رنج می‌برند، پدیده‌ای که در آن افراد در هنگام خوابیدن یا بیدار شدن به طور موقت قادر به حرکت، صحبت یا واکنش به هیچ چیزی نیستند. گاهی اوقات این فلج با تجربیات فیزیکی یا توهماتی همراه است که می‌تواند فرد را به شدت ترساند. در این فیلم، آشر با هر یک از شرکت‌کنندگان مصاحبه کرده و سپس تلاش می‌کند تجربیات آن‌ها را با استفاده از بازیگران حرفه‌ای بر روی فیلم بازسازی کند. این مستند  یکی از بهترین مستند های ترسناک دنیاست که پدیده‌ای دردناک، واقعی و ترسناک را تصویر می‌کشد.

مستند دلقک چروکیده

(Wrinkles The Clown)

  • کارگردان: مایکل نیکولاس
  • سال انتشار: ۲۰۱۹

دلقک چروکیده یک مستند کمدی ترسناک آمریکایی است که در سال ۲۰۱۹ به کارگردانی مایکل بیچ نیکولز ساخته شد. این مستند داستان مردی به نام Wrinkles the Clown را روایت می‌کند که در ناپل، فلوریدا زندگی می‌کند. او با دریافت چند صد دلار، به جشن‌های تولد می‌رود، کودکان بدرفتار را می‌ترساند و برای مردم شوخی‌های ترسناک ترتیب می‌دهد. دلقک چروکیده یکی از بهترین مستند های ترسناک در دنیاست.

در سال ۲۰۱۵، ویدیویی در یوتیوب منتشر می‌شود که در آن یک دلقک به نام ورینکل از زیر تخت یک دختر جوان بیرون می‌آید. این ویدیو به سرعت وایرال می‌شود. در ماه‌های بعدی، مشخص می‌شود که ورینکل یک دلقک حرفه‌ای در فلوریداست که خدمات خود را به والدین کودکان بدرفتار ارائه می‌دهد و به طور ناگهانی برای ترساندن آن‌ها ظاهر می‌شود تا از رفتار بد آینده آن‌ها جلوگیری کند. برچسب‌هایی که چهره و شماره تلفن ورینکل روی آن‌ها چاپ شده است، در سراسر فلوریدا ظاهر می‌شود و هزاران نفر برای دلایل مختلف، از جمله والدینی که می‌خواهند ورینکل را استخدام کنند تا افرادی با تهدیداتی برای مرگ، با او تماس می‌گیرند.

در طول چهار سال ورینکل تبدیل به یک نماد محلی در فلوریدا و سراسر ایالات متحده می‌شود و کودکان معمولاً این شماره را به صورت انفرادی یا با دوستانشان برای انجام مراسمی خاص تماس می‌گیرند. علاوه بر این، ویدیوهای بیشتری منتشر می‌شود که در آن ورینکل افراد را بیرون از خانه‌هایشان می‌ترساند یا در حال انجام رفتارهای نگران‌کننده‌ای مانند تکان دادن دست به رانندگان از کنار جاده‌های تاریک است. این فیلم یکی از بهترین مستند های ترسناک جهان است که بازخوردهای منفی و مثبت بسیاری دریافت کرده است.

رایگان در تماشاخونه ببینید

کلام آخر

مستند های ترسناک با ترکیب عناصر واقعی و ترسناک، پلی میان آگاهی و ترس می‌سازند و فرصتی برای بازنگری در باورها، اسطوره‌ها و واقعیت‌های اجتماعی فراهم می‌کنند. چه این آثار به بررسی ماوراءالطبیعه بپردازند و چه به ترس‌های واقعی زندگی، همواره تاثیری انکارنشدنی بر ذهن بینندگان دارند. شناخت بهترین نمونه‌های این ژانر، نه تنها ما را به سفری هیجان‌انگیز در دل تاریکی می‌برد، بلکه به ما یادآوری می‌کند که گاهی ترسناک‌ترین داستان‌ها، همان‌هایی هستند که ریشه در واقعیت دارند. 

برچسب ها :
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید