صفحه اصلی > معرفی فیلم و فجر 1403 : فیلم بازی خونی

فیلم بازی خونی

فیلم بازی خونی

فیلم سینمایی بازی خونی به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی، یکی از آثار برجسته در بخش سودای سیمرغ چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به شمار می‌رود. این فیلم، که محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است، با محوریت یکی از رویدادهای مهم تاریخی در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی ساخته شده و توجه زیادی را به خود جلب کرده است.  

مشخصات فیلم سینمایی بازی خونی

(Bloody Game)

  • کارگردان:  حسین میرزامحمدی
  • نویسنده: مسعود هاشمی‌نژاد 
  • تهیه‌کننده: سعید پروینی
  • بازیگران: ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، مجید پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری، محمد موحدنیا
  • تاریخ پخش: ۱۴۰۳
  • ژانر: تاریخی، درام
  • تولیدکننده: موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی

 داستان فیلم بازی خونی : روایتی از یک قیام تاریخی

بازی خونی به ماجرای قیام مردم آمل علیه گروهک شورشی «سربداران» می‌پردازد. این گروهک که شاخه نظامی اتحادیه کمونیست‌های ایران بود، با الهام از جنگ‌های چریکی مائو در چین، تلاش داشت تا با انجام عملیات‌هایی تحت عنوان «قیام فوری»، شهرهای کوچک را تصرف کرده و آتش جنگ را به نقاط بزرگ‌تر کشور بکشانند. اما این خیالات خام با مقاومت مردمی و همکاری نیروهای سپاه ناکام ماند و آمل به «شهر هزار سنگر» شهرت یافت.  

داستان فیلم، درامی تاریخی را روایت می‌کند که با نگاهی واقع‌گرایانه و در عین حال دراماتیک، به بررسی این ماجرا پرداخته است. فیلم با تکیه بر یک فیلمنامه‌ قوی، اثر مسعود هاشمی‌نژاد، مخاطبان را به قلب جنگل‌های آمل می‌برد و روایتی از قهرمانی‌ها و ایستادگی مردمی را به تصویر می‌کشد که با همت و شجاعت توانستند یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای اوایل انقلاب را خنثی کنند.  

در خلاصه داستان فیلم بازی خونی آمده است: «سال‌ها از جنگ گذشته و سرنوشت علی همچنان نامعلوم است. بدران آخرین بار علی را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.»

همچنین از دیالوگ‌های این فیلم: «باید منطقی تصمیم بگیریم، نه احساسی، جنگ عقل سرد می خواد …»

 تیم بازیگری فیلم بازی خونی : تیمی قدرتمند  

فیلم بازی خونی با حضور بازیگران توانمندی چون ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، لیندا کیانی و شادی مختاری همراه است. ارسطو خوش‌رزم، که در سال گذشته جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر را دریافت کرده بود، در این فیلم نقش اصلی را ایفا می‌کند. سایر بازیگران شامل کیسان دیباج، مجید پتکی، مهیار شاپوری، محمد صادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنیا نیز ترکیب قدرتمندی را برای ارائه نقش‌های تاثیرگذار در این فیلم تشکیل می‌دهند.  

فیلم بازی خونی

 درباره کارگردان و تهیه‌کننده  

حسین میرزامحمدی، کارگردان این اثر، پس از تجربه موفق فیلم «کت چرمی» که در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱ حضور داشت، با بازی خونی به سراغ ژانری متفاوت رفته است. این فیلم دومین اثر سینمایی بلند او محسوب می‌شود و توانسته نگاه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند. از سوی دیگر، سعید پروینی به عنوان تهیه‌کننده با تجربه، با این اثر تاریخی، بار دیگر توانایی خود را در تولید آثار ارزشمند سینمایی به نمایش گذاشته است.

او پیش از این با فیلم «قلب رقه» در جشنواره فجر خوش درخشیده بود. همچنین این فیلم محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است که پس از ۸ سال با اثری متفاوت در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حاضر شده است.

 چالش‌های تاریخی و اهمیت داستان فیلم بازی خونی

بازی خونی نه تنها به بررسی وقایع تاریخی می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند مفاهیمی چون شجاعت، وحدت مردمی و تصمیم‌گیری عقلانی در شرایط بحرانی را به تصویر بکشد. این فیلم، با شعار «جنگ عقل سرد می‌خواد»، بر اهمیت عقلانیت در مقابل احساسات آنی تأکید دارد و تماشاگر را با پرسش‌هایی اخلاقی و انسانی روبه‌رو می‌کند.  

فیلم بازی خونی به کدام واقعه تاریخی می‌پردازد؟

شورشسربداران، عملیات قیام فوری، جنگ‌ پارتیزانی متاثر از تفکر “مائو” و ظهور شهر “هزار سنگر”، برش‌هایی از حماسه تاریخی آمل است.

پس از حوادث خرداد ماه سال شصت و همچنین عزل و فرار بنی‌صدر، گروهکی شورشی موسوم به “سربداران”، در نظر داشتند با عملیاتی به نام “قیام فوری”، شهر آمل را تصرف نمایند. الگو و مدل این گروهک براساس تاکتیک جنگ‌های پارتیزانی تحت تئوری‌های نظامی “مائو” بوده که جنگ را از شهرهای کوچک شروع و به شهرهای بزرگ بکشانند و با این کار و در بحبوحه‌ی جنگ تحمیلی، با بازگشایی جبهه‌ی سوم، ورق جنگ را به سود خود و صدام برگردانند.

شورش “سربداران” منجر به درگيري‌ در شهرهای شمال کشور شد که در نهایت با ورود خودجوش مردم ناکام ماند و پس از این حماسه مردمی، شهر آمل به «شهر هزار سنگر» شهرت یافت.

 نمایش در جشنواره، اولین واکنش‌ها و انتظارات  

بازی خونی برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر به نمایش در خواهد آمد و انتظار می‌رود که توجه زیادی را به خود جلب کند. این فیلم روز جمعه، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های برج میلاد برای منتقدان و اهالی رسانه به نمایش درمی‌آید. با نزدیک شدن به زمان اکران، حواشی و گمانه‌زنی‌ها پیرامون فیلم نیز افزایش یافته است. انتخاب داستانی تاریخی و کمتر دیده‌شده، همراه با تیم بازیگری برجسته و عوامل تولید حرفه‌ای، انتظارات بالایی را ایجاد کرده است.  

نقد فیلم بازی خونی

«بازی‌خونی» روایتی از یک رویداد جنگی است که می‌توانست با فیلمنامه‌ای منسجم‌تر تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد. اما ساختار روایی آن، با جزئیات فراوان و خرده‌پیرنگ‌های متعدد، بیشتر مناسب یک مینی‌سریال است تا یک فیلم سینمایی، و همین مسئله باعث طولانی شدن اثر و ایجاد خستگی در مخاطبان می‌شود. در کنار فیلمنامه، تدوین نیز از نقاط ضعف فیلم به شمار می‌آید، اما در مقابل، فیلم‌برداری چشم‌نواز علیرضا برازنده و بازی درخشان ارسطو خوش‌رزم از نقاط قوتی هستند که نمی‌توان نادیده گرفت.

کلام آخر

بازی خونی نه تنها یک فیلم تاریخی درباره یک رویداد مهم است، بلکه تلاشی است برای به تصویر کشیدن ارزش‌هایی که باعث مقاومت و پایداری مردم ایران در مقابل تهدیدات داخلی و خارجی شده‌اند. این فیلم با توجه به روایت قوی، کارگردانی دقیق و تیم بازیگری برجسته، یکی از آثار برجسته سینمای ایران در سال ۱۴۰۳ به شمار می‌رود و می‌تواند در جشنواره فجر موفقیت‌های زیادی کسب کند.  

‌ 

پست های مرتبط

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

  1. معلومه که توی فیلم سراسر در‌وغ میخاد نمایش داده بشه
    مردم مقاومت میکنن بخاطر خیلی مسائل دیگه….
    اندکی تفکر…..

دیدگاهتان را بنویسید