صفحه اصلی > معرفی فیلم : معرفی فیلم سینمایی نبودنت

معرفی فیلم سینمایی نبودنت

فیلم نبودنت

مشخصات فیلم نبودنت

کارگردان
کاوه سجادی حسینی
نویسندهکاوه سجادی حسینی بر اساس طرحی از صادق خوشحال
تهیه‌کنندهکاوه سجادی حسینی
بازیگرانسحر دولتشاهی، امیر آقایی، آزاده صمدی، فرید سجادی حسینی، رضا بهبودی، علیرضا ثانی فر، شیوا سرمست، سینا رازقی، سپهر مهربخش
ژانردرام، عاشقانه
سال ساخت۱۴۰۱
تاریخ اکران در سینما۱۶ آبان ۱۴۰۳
تاریخ اولین اکرانبهمن ۱۴۰۲ (جشنواره فجر)
توزیع کنندهنسیم صبا

معرفی فیلم سینمایی نبودنت

فیلم سینمایی نبودنت یک درام عاشقانه پربازیگر، ساخته کاوه سجادی حسینی، پسر کارگردان فیلم ترانزیت (۱۳۷۲) علی سجادی حسینی است. فیلم سینمایی نبودنت که چهارمین اثر سینمایی این کارگردان محسوب می‌شود، برای نخستین بار در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۲ اکران شد. این فیلم قرار بود در مهرماه ۱۴۰۳ اکران شود، اما برنامه نمایش آن با تاخیر روبه رو شد و حالا در آبان ماه ۱۴۰۳ میهمان سینماهای ایران است. 

کاوه سجادی حسینی متولد ۱۳۶۵ است و فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم سکوت (۱۳۷۰) و راز چشمه سرخ (۱۳۷۱) ساخته پدرش آغاز کرد. او پیش از فیلم سینمایی نبودنت، تجربه کارگردانی فیلم‌های «شب بیرون»، «بوفالو» و «بی‌سر» را در کارنامه خود دارد. در ادامه این مطلب از تماشاخونه، به معرفی فیلم سینمایی نبودنت می‌پردازیم و نگاهی به عوامل ساخت آن می‌اندازیم.

اگر به ژانر عاشقانه علاقمندید، بهترین فیلم عاشقانه را در تماشاخونه ببینید.

داستان فیلم سینمایی نبودنت

مساله مهاجرت سال‌هاست که دغدغه کاوه سجادی حسینی است؛ او گفته که از سال ۱۳۹۵ که صادق خوشحال ایده فیلم سینمایی نبودنت را با او مطرح کرده، به فکر ساخت این فیلم بوده و نهایتا در سال ۱۴۰۰ آن را به مرحله تولید رسانده است. فیلم سینمایی نبودنت یک درام عاشقانه است که به سراغ موضوع داغ جامعه کنونی ایران، یعنی مهاجرت رفته است؛ اما موضوع نبودنت برخلاف فیلم ساعت ۶ صبح در مورد مهاجرت از نوع تر و تمیز و شست رفته‌ آن نیست، بلکه در مورد مهاجرت غیرقانونی است. 

فیلم سینمایی نبودنت روایتی عاشقانه از داستان زندگی زنی به نام مرضیه، با بازی سحر دولتشاهی -که برای این نقش نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر هم شد- را روایت می‌کند، که سال‌هاست منتظر بازگشت شوهرش به خانه است، اما شوهر او، فرهاد، بنا به دلایلی نمی‌تواند به خانه بازگردد. در واقع فرهاد پس از پنج سال غیبت برمی‌گردد، اما دوباره گم و گور می‌شود. فیلم سینمایی نبودنت داستان زندگی دو خانواده‌ در همسایگی یکدیگر است، که هر دو درگیر مساله مهاجرت‌اند و فیلم این دو داستان را به طور موازی پیش می‌برد تا در ادامه به هم گره بخورند. 

فیلم نبودنت

سودای رپر شدن و مهاجرت در فیلم سینمای نبودنت

فیلم سینمایی نبودنت با تاکید بر مساله مهاجرت، مسائل اجتماعی دیگر نظیر سقط جنین، شکاف نسلی و محبوبیت ژانر موسیقی رپ میان نسل جدید را نیز به خوبی مورد توجه قرار می‌دهد. در این فیلم پسر مرضیه با بازی سینا رزاقی، عاشق و دلبسته سبک موسیقی رپ است و در ادامه داستان می‌بینیم که سودای رپر شدن را در سر می‌پروراند. جالب اینجاست که سینا رزاقی در نشست فیلم سینمایی نبودنت عنوان می‌کند که تمامی شعرهای رپی که در فیلم از آن‌ها استفاده شده را خود او نوشته و علاقه دارد تا این سبک موسیقی را ادامه دهد، چرا که او و هم نسلانش مخاطب این ژانر موسیقی هستند و باید به آن بیشتر پرداخته شود. 

نمایش متفاوت جنوب شهر در فیلم سینمایی نبودنت

عوامل فیلم سینمایی نبودنت در نشست این فیلم عنوان کردند که تمام لوکیشن‌ها در تهران فیلمبرداری شده‌ و بیشتر ‌آن‌ها در شهرکی در شهرری و بازار شاه عبدالعظیم واقع شده‌اند. نکته جالب توجه آنجاست که آن‌ها سعی نکرده‌اند تا جنوب شهر را مثل تمام فیلم‌های سال‌های اخیر نمایش بدهند؛ بلکه سعی داشته‌اند تا نگاه واقعی‌تری به زندگی در این مناطق داشته باشند و نشان دهند که خرده‌فرهنگ‌هایی غیر از آنچه در سینمای ایران برای این محله‌ها متصور است، در آنجا جریان دارد. پدیده مهاجرت غیرقانونی و علاقه به رپ از نمونه‌های این نگاه متفاوت به فرهنگ پایین شهر تهران است. 

فیلم سینمایی نبودنت

فیلم سینمایی نبودنت با موسیقی کاوه آفاق

از سایر عوامل ساخت فیلم سینمایی نبودنت می‌توان به کاوه آفاق به عنوان سازنده موسیقی، علیرضا برازنده به عنوان فیلمبردار و عماد خدابخش به عنوان تدوینگر فیلم اشاره کرد. علاوه بر این، گروه فیلمنامه‌نویس فیلم سینمایی نبودنت صادق خوشحال، فرهاد دلارام و کاوه سجادی حسینی‌اند.  جلوه‌‌های میدانی را آرش آقابیگ، عکاسی را نوید سجادی حسینی و طراحی پوستر را محمد روح الامین بر عهده داشته‌اند. 

کلام آخر

فیلم سینمایی نبودنت در حرکتی جسورانه به مساله مهاجرت پرداخته است، مساله‌ای که البته در سینمای ایران خیلی تازه نیست، اما نگاه متفاوت به آن یعنی، مهاجرت غیرقانونی به نظر انتخابی هوشمندانه و خلاقانه می‌آید. همچنین استفاده از بازیگران درجه یک سینمای ایران هم به دیدنی شدن فیلم سینمایی نبودنت کمک کرده است؛ بازیگرانی همچون سحر دولتشاهی، که نه تنها برای این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شده، بلکه سابقه دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را نیز در کارنامه خود دارد.

همچنین کسی در توانایی بازیگری امیر آقایی که برای فیلم شنای پروانه، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است، شک ندارد و حالا باید به تماشای فیلم سینمایی نبودنت بنشینیم تا بار دیگر بتوانیم از بازی این هنرپیشگان درجه یک  لذت ببریم. 

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید