× ببعی قهرمان
صفحه اصلی > اخبار سینما : ثانیه شماری تا پخش سریال سووشون نرگس آبیار

ثانیه شماری تا پخش سریال سووشون نرگس آبیار

سریال «سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اقتباسی سال‌های اخیر در شبکه نمایش خانگی، حالا تنها با سه قسمت باقیمانده، آماده پخش است. این مجموعه که بر اساس رمان مشهور «سووشون» اثر سیمین دانشور ساخته شده، پس از دو سال فیلمبرداری در ۳۰ قسمت تولید شده و به‌زودی از پلتفرم تازه تأسیس شیدا منتشر خواهد شد. طبق اعلام رسمی، پخش این سریال از دو ماه آینده آغاز می‌شود و انتظار می‌رود توجه بسیاری از مخاطبان داخلی و حتی بین‌المللی را جلب کند.  

«سووشون» با تمرکز بر نقش مردم شیراز در مقابله با استعمار در دهه ۱۳۲۰، داستانی تاریخی و اجتماعی را روایت می‌کند. این سریال در سه فصل ۱۰ قسمتی ساخته شده و فضای اجتماعی و سیاسی سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم در ایران را به تصویر می‌کشد. رمان «سووشون»، که یکی از برجسته‌ترین آثار سیمین دانشور است، اولین بار در دهه ۱۳۴۰ منتشر شد و اکنون برای نخستین بار به صورت تصویری به نمایش درمی‌آید.  

گفته می‌شود این سریال علاوه بر نمایش در ایران، در برخی کشورهای همسایه نیز عرضه خواهد شد. به دلیل سابقه موفق نرگس آبیار در خلق آثار سینمایی همچون «نفس»، بسیاری از منتقدان و مخاطبان چشم‌انتظار تجربه سریال‌سازی او هستند. پلتفرم شیدا، که به‌تازگی تأسیس شده است، امیدوار است با پخش «سووشون» بتواند جایگاه خود را در بازار شبکه نمایش خانگی تثبیت کند. از سوی دیگر، این پروژه نشان‌دهنده تلاش تازه‌ای در اقتباس از آثار ادبیات فارسی است.  

ساخت این سریال از دو سال پیش آغاز شد و فیلمبرداری آن در بیش از ۱۳۰ نقطه مختلف از استان فارس انجام گرفت. تیم تولید تلاش کرده‌اند با استفاده از لوکیشن‌های واقعی، حال و هوای اصیل دهه ۱۳۲۰ را بازسازی کنند. بازیگران مطرحی همچون بهنوش طباطبایی در نقش زری، میلاد کی مرام در نقش یوسف، هوتن شکیبا در نقش برادر زری، فرشته صدرعرفایی در نقش عمه خانم، سام درخشانی در نقش خان کاکا، ترلان پروانه در نقش فردوس، مجید صالحی در نقش حاج آقا معتمد، آزاده صمدی در نقش سودابه هندی، مریم سعادت در نقش عزت الدوله، مزدک میرعابدینی در نقش مستر زینگر، آرمین رحیمیان در نقش حمیدخان در این سریال پرهزینه به ایفای نقش پرداخته‌اند.

تولید «سووشون» با حواشی زیادی همراه بوده است. این سریال ابتدا با سرمایه‌گذاری پلتفرم نماوا آغاز شد، اما در میانه راه به دلیل اختلافات تهیه‌کننده با این پلتفرم، پروژه برای مدتی بلاتکلیف ماند. در نهایت با رأی دادگاه، مالکیت سریال به تهیه‌کننده آن واگذار شد و انتشار آن به پلتفرم جدید شیدا سپرده شد. این اتفاق باعث شد تا مراحل پایانی تولید با تأخیر انجام شود.  

«سووشون» از نظر مقیاس و کیفیت تولید یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های شبکه نمایش خانگی در ایران محسوب می‌شود. بیش از ۱۰۰۰ هزار هنرمند در ساخت این سریال مشارکت داشته‌اند. همچنین، در سریال سووشون توجه ویژه‌ای به هویت ملی و خرده‌فرهنگ‌های ایرانی شده است.

در خلاصه‌ داستان رمان سووشون سیمین دانشور آمده است: «زری و یوسف در یک مهمانی از سوی حاکم شرکت می‌کنند. حاکم که خود مهره‌ای وابسته است از طریق فروش آذوقه‌ به ارتش بیگانه، آذوقه‌ای که متعلق به مردم است، موجبات قحطی بیشتر را فراهم می‌کند.

یوسف خان اما برخلاف حاکم فردی روشنفکر و با غیرت است. او حاضر به فروش آذوقه‌ مردم به بیگانگان نیست و می‌خواهد از مردم پشتیبانی کند. اما زری، همچون همه زنان سووشون، حتی چهره‌های منفی چون عزت‌الدوله، که هریک به نوعی وجوه گوناگون ستمدیدگی، بی‌پناهی، ناکامی، فداکاری و تحمل زن ایرانی را به نمایش می‌گذارند، مسالمت‌جویانه، می‌کوشد او را آرام کند و جان خود را به خطر نیندازد.»

نرگس آبیار در این اثر، علاوه بر روایت یک داستان اجتماعی-تاریخی، تلاش کرده تا تنوع فرهنگی ایران را به نمایش بگذارد و از صحنه‌پردازی و طراحی لباس حرفه‌ای بهره ببرد. 

با وجود تکمیل بخش عمده فیلمبرداری، صحنه‌های مربوط به نبرد سمیرم، که یکی از وقایع کلیدی داستان است، هنوز ساخته نشده‌اند. این صحنه‌ها به دلیل مشکلات مالی و اختلافات تهیه‌کننده با سرمایه‌گذاران به تعویق افتاده و قرار است در آینده و همزمان با تولید فصل دوم سریال «بامداد خمار» نرگس آبیار، ساخته شوند.

نبرد سمیرم، که در تیرماه ۱۳۲۲ در ارتفاعات سمیرم اصفهان رخ داد، درگیری میان عشایر قشقایی و بویراحمدی از یک سو و نیروهای ارتش ایران از سوی دیگر بود که تلفات بسیاری به همراه داشت. حالا باید منتظر ماند و دید که آبیار در اولین تجربه سریال سازی خود چگونه عمل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید