انیمیشن های سریالی نه تنها برای کودکان بسیار جذاباند، بلکه در سالهای اخیر به یکی از محبوبترین ژانرهای بزرگسالان هم بدل شدهاند. در این مقاله سعی کردیم بهترین انیمیشن های سریالی جهان را به نحوی معرفی کنیم که در فهرستمان هم نمونههایی برای کودکان و هم نمونههای برای بزرگسالان را گنجانده باشیم.
فهرست مطالب
- 1- باب اسفنجی، شلوار مکعبی (SpongeBob SquarePants)
- 2- گربه سگ (CatDog)
- 3- حمله به تایتان (Attack on Titan)
- 4- ریک و مورتی (Rick and Morty)
- 5- مرد خانواده (Family Guy)
- 6- دفترچه مرگ (Death Note)
- 7- عشق، مرگ و رباتها (Love, Death & Robots)
- 8- ساوت پارک (South Park)
- 9- آبشار جاذبه (Gravity Falls)
- 10- بوجک هورسمن (BoJack Horseman)
- 11- سیمپسون ها (The Simpsons)
- 12- وان پیس (One Piece)
- 13- آرچر (Archer)
- 14- آرکین: لیگ افسانهها (Arcane: League of Legends)
1- باب اسفنجی، شلوار مکعبی (SpongeBob SquarePants)
- سال پخش: ۱۹۹۹ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۱۴
- تعداد اپیزودها: ۳۰۳
- زمان متوسط هر قسمت: ۱۱ دقیقه
استفن هیلنبرگ خالق باب اسفنجی، دانشآموخته و مدرس زیستشناسی دریایی بود، که تصمیم گرفت علاقه خود به انیمیشن را دنبال کند. «باب اسفنجی، شلوار مکعبی»، پس از اتمام تحصیل هیلنبرگ در رشته انیمیشن، متولد شد. استفن هیلنبرگ، حیوانات مختلف دریایی را در این سریال به تصویر کشیده و با این کار توانسته هم کودکان و هم بزرگسالان زیادی را در سراسر دنیا عاشق دنیای بیکینی باتم کند.
باب اسفنجی شلوار مکعبی، کاراکتر اصلی سریال، یک اسفنج دریایی بسیار خوشبین به زندگی است؛ باب اسفنجی که ساکن بیکینی باتم، شهری خیالی در اقیانوس آرام است، دوستانی دارد: یک ستاره دریایی به نام پاتریک که بسیار ساده دل، مهربان و اندکی احمق است؛ یک هشت پا که همکار و همسایهای بداخلاق است و سندی که سنجابی زیر آب است!
البته شخصیتهای این سریال همینجا تمام نمیشوند، یک خرچنگ، یک ماهی بادکنکی و یک پلانکتون و کلی ماهی دیگر هم در بیکینی باتم زندگی و کار میکنند. باب اسفنجی بدون شک یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان است که با جذب کودکان و بزرگسالان بسیار، توانسته از سال ۱۹۹۹ تاکنون به حیات خود ادامه دهد و همچنین نسلهای جدید را به خود علاقهمند کند.
2- گربه سگ (CatDog)
- سال پخش: ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۴
- تعداد اپیزودها: ۶۸
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۲ دقیقه
گربه سگ محصول خلاقیت پیتر هانان است که توانست در مدت کوتاهی به محبوبیت چشمگیری برسد. گربه سگ، داستان دو برادر به هم چسبیده که یکی گربه و دیگری سگ است را روایت میکند. گربه شخصیتی دماغ بالا و حساس دارد و به طور مداوم از سگ انتقاد میکند؛ در حالی که سگ شخصیتی کمتر نق نقو دارد و گربه را درگیر ماجراجوییها و کنجکاویهایش میکند. گربه سگ مانند بسیاری از شخصیتپردازیهای دو قطبی در دنیای سینما مانند لورل و هاردی، دو شخصیت متضاد را به تصویر میکشد که از خلال بحث ها و دعواهایشان اتفاقاتی خندهدار را برای بیننده رقم میزنند.
3- حمله به تایتان (Attack on Titan)
- سال پخش: ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳
- کشور سازنده: ژاپن
- تعداد فصلها: ۴
- تعداد اپیزودها: ۹۴
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۰ دقیقه
انیمه «حمله به تایتان» بدون شک یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان است که توانست بسیاری از بینندگان خود را به طرفداران همیشگی انیمه تبدیل کند و تفاوت انیمه و انیمیشن را به آنها نشان دهد. داستان حمله به تایتان قصه موجودات غول پیکری به نام تایتانهاست که زمین را در دنیایی آخرالزمانی به تصرف خود درآوردهاند و انسانها را منزوی کردهاند.
حمله به تایتانها روایت مقاومت انسانها در برابر این موجودات عظیم و خطرناک است که وقایع وحشتناکی را هم برای آنها رقم میزند. این انیمه سریالی یکی از جذابترین و در عین حال خلاقانهترین و بهترین انیمه های جهان است و از این جهت هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان بسیار جذاب است.
4- ریک و مورتی (Rick and Morty)
- سال پخش: ۲۰۱۳ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۷
- تعداد اپیزودها: ۷۱
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۲ دقیقه
«ریک و مورتی» یکی از آن سریالهایی است که کلهتان بعد از تمام شدن هر اپیزود سوت میکشد! یک سریال پر از هیجان و اتفاق که ماجراجوییهای یک پدربزرگ دانشمند، نابغه و البته ضد اجتماعی به نام ریک را به همراه نوه بیخیال و در عین حال ترسو خود به نام مورتی روایت میکند.
ریک که شخصیتی خودمحور و علمپرست دارد، برای انجام آزمایشها و سفرهای عجیب و غریب خود به دنبال یک دستیار و البته شریک جرم میگردد؛ مورتی هم که نوجوانی مسالهدار در مدرسه است، از ماجراجویی با ریک لذت میبرد، اگرچه بیشتر اوقات به ضررش تمام میشود.
جاستین رویلند و دان هارمون کارگردانان انیمیشن ریک و مورتی، با طنز سیاه و البته فرم به شدت خلاقانه در این سریال توانستهاند یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان برای نوجوانان و البته بزرگسالان علاقهمند به دنیای علم را تولید کنند.
5- مرد خانواده (Family Guy)
- سال پخش: ۱۹۹۹ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۲۰
- تعداد اپیزودها: ۳۸۷
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۴ دقیقه
«مرد خانواده» یک انیمیشن سریالی کمدی بزرگسال ساخته «ست مکفارلن» است که کودکان چیزی از آن سر در نمیآورند. داستان فمیلی گای در مورد خانواده گریفین است که ارتباط کارا و سالمی با یکدیگر ندارند؛ مادر، پدر، دختر، پسر و یک فرزند کوچکتر با عقلی مانند یک بزرگسال، شخصیتهای مرد خانواده را تشکیل میدهند.
مرد خانواده پر است از شوخیهایی که می توانند مرزها را به راحتی رد کنند؛ همین مساله طرفداران زیادی برای فمیلی گای به بار آورده است. شوخی با مسائل سیاسی روز، انتقاد از سیاستهای دولت آمریکا و جوکهای گاهی لوس که طنز آن را هر کسی درک نمیکند، از الگوهای تکرارشونده در مرد خانواده است؛ به همین خاطر مرد خانواده به راحتی در فهرست بهترین انیمیشن های سریالی جهان برای بزرگسالان قرار میگیرد.
6- دفترچه مرگ (Death Note)
- سال پخش: ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷
- کشور سازنده: ژاپن
- تعداد فصلها: ۱
- تعداد اپیزودها: ۳۷
- زمان متوسط هر قسمت: ۶۰ دقیقه
دفترچه مرگ یکی از معروفترین و بهترین انیمیشن های سریالی جهان است که نه تنها نوجوانان بلکه بزرگسالانی را که میانه چندانی با انیمهها ندارند هم به خود علاقهمند کرده است. دث نوت یا همان دفترچه مرگ، از روی مانگایی محبوب با نام «دفتر مرگ» نوشته شده که چرخشهای داستانی زیاد و جذابی دارد.
همانطور که از نامش پیداست، دفترچه مرگ قدرتی به خصوص دارد و نام هرکس که بر روی آن نوشته شود، آن فرد به مرگ و نابودی محکوم میشود. این دفترچه دست جوانی به نام لایت یاگامی است و حالا او می تواند از آن برای اهداف خوب یا بد خود استفاده کند؛ اما داستان به همین جا ختم نمیشود.
اکنون لایت یاگامی خود نیز اسیر طلسم این دفترچه عجیب شده و به همین دلیل ماجراهایی تازه برای او و شخصیتهای دیگر سریال اتفاق میافتد.
7- عشق، مرگ و رباتها (Love, Death & Robots)
- سال پخش: ۲۰۱۵ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۳
- تعداد اپیزودها: ۳۵
- زمان متوسط هر قسمت: ۱۳ دقیقه
«عشق، مرگ و رباتها» شاید یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان نباشد، اما بدون شک یکی از متفاوتترینهاست. این سریال که توسط تیم میلر و به تهیهکنندگی دیوید فینچر ساخته شده، در هر اپیزود به یک موضوع متفاوت با سبک انیمیشنی خاص و در اغلب اوقات در محیطی آخرالزمانی میپردازد.
وجه اشتراک این اپیزودها حضور رباتها و روابط عاطفی و انسانی بین انسانها و حتی رباتهاست. اتفاقاتی که در این سریال رخ میدهند گاهی در آینده دور یا نزدیک، گاهی در یک دنیای خیالی در سالهای گذشته یا حتی گاهی در جهانی موازی رخ میدهند. این سریال به خاطر خلاقیت در داستانسرایی و همچنین استفاده از جلوههای ویژه به طرزی خلاقانه و متنوع، مورد توجه منتقدان بسیاری در سراسر دنیا قرار گرفت. با اینکه بسیاری از اپیزودهای این سریال برای نوجوانان مناسب است اما به صورت کلی «عشق، مرگ و رباتها» را باید سریالی بزرگسال دانست.
8- ساوت پارک (South Park)
- سال پخش: ۱۹۹۷ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۲۶
- تعداد اپیزودها: ۳۲۸
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۱ دقیقه
ساوت پارک یکی از انیمیشنهای سریالی محبوب در دنیاست که به مسائل روز با نگاهی انتقادی و طنز نگاه میکند و همین نوع نگاه باعث محبوبیت آن بین نوجوانان شده است. South Park که توسط تری پارکر و مت استون ساخته شده، داستان زندگی چهار نوجوان آمریکایی را که در شهری به نام ساوت پارک زندگی میکنند، روایت میکند.
استن، کایل، کارتمن و کنی در این سریال درگیر مسائل داغ و ترند روز میشوند؛ گاهی فعالیتهای محیط زیستی دارند و گاهی صرفا خبرهای شبکههای خبری بزرگ دنیا را مسخره میکنند. شوخی کردن با مسائلی همچون نژاد، سیاست و مشکلات خانوادگی هم پتانسیل محتوایی خوبی برای ساوت پارک فراهم کرده و هم به نوعی به دغدغههای روز نوجوانان، آنچه در اخبار و شبکههای اجتماعی میگذرد، پرداخته است.
طنز سیاه جاری در ساوت پارک نه تنها این سریال را از رده سنی نوجوان به بزرگسال نبرده، بلکه آن را بین نوجوانان بسیار محبوب و فراگیر کرده و نام این سریال را بین بهترین انیمیشن های سریالی جهان قرار داده است.
9- آبشار جاذبه (Gravity Falls)
- سال پخش: ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۲
- تعداد اپیزودها: ۴۰
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۲ دقیقه
«آبشار جاذبه» از آن دسته انیمیشنهایی است که واقعا توسط کمپانی دیزنی برای کودکان ساخته شده بود، اما کم کم از محبوبیت خوبی میان بزرگسالان بهرهمند شد. داستان آبشار جاذبه به قصه دو خواهر و برادر دوقلو میپردازد که در تعطیلات به خانه عموی خود میروند و در آنجا با ماجراهایی غیرطبیعی و البته هیجان انگیز روبهبرو میشوند. الکس هیرش، سازنده آبشار جاذبه موفق شد با ساخت این اثر تحسین منتقدان بسیاری را جلب کند و جایزههای بسیاری از جمله جایزههای معتبر امی و بفتا را به دست آورد.
10- بوجک هورسمن (BoJack Horseman)
- سال پخش: ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۶
- تعداد اپیزودها: ۷۷
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۵ دقیقه
بوجک هورسمن نام کاراکتری از سریالی به همین نام است و داستان یک اسب به نام بوجک را روایت میکند که روزگاری در دهه ۹۰ میلادی شخصیتی معروف بوده است، اما در حال حاضر چندان موفق نیست. بوجک سعی میکند موفقیت گذشته خود را بازیابی کند، اما مسائلی همچون اعتیاد به الکل و مشکلات روحی و شخصیتی مانع تحقق این آرزو در بوجک میشوند.
رافائل باب وکسبرگ خالق بوجک هورسمن توانسته به زیبایی نشان دهد که چیزهایی مثل شهرت و ثروت ممکن است راه حلی برای مشکلات شخصی در یک فرد نباشند و با از میان رفتن شهرت یا ثروت، مشکلات دوباره خود را نمایان میکنند. در کل بوجک هورسمن داستان عمیق و مناسبی برای ردههای سنی بزرگسال دارد و اگر تکههای کوتاهی از آن را در اینستاگرام دیده باشید، متوجه خواهید شد که این اثر مخاطبان را به تامل در زندگی و روابط انسانی وا میدارد.
11- سیمپسون ها (The Simpsons)
- سال پخش: ۱۹۸۹ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۳۵
- تعداد اپیزودها: ۷۶۸
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۲ دقیقه
موجودات زرد رنگی به نام سیمپسونها را دیگر تقریبا همه میشناسند؛ خانوادهای آمریکایی که با صحبتهایی نه چندان مناسب برای کودکان، جای خود را به عنوان شخصیتهای یک سریال بزرگسال به تثبیت رسانده است. آنها که در شهر خیالی اسپرینگفیلد زندگی میکنند، کارشان تمسخر فرهنگ آمریکایی است. محبوبیت سریال سیمپسونها و به عبارت بهتر محبوبیت شخصیتهای این سریال در زمان پخش آن، به قدری زیاد شد که مجسمههای مومی این افراد ساخته شد و در موزه مادام توسو قرار گرفت. سریال سیمپسونها هنوز در حال پخش است و طرفداران پروپاقرص خود را دارد.
12- وان پیس (One Piece)
- سال پخش: ۱۹۹۹ تا کنون
- کشور سازنده: ژاپن
- تعداد فصلها: ۲۰
- تعداد اپیزودها: ۱۱۱۷
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۳ دقیقه
وان پیس داستان زندگی و تصمیمات لوفی، شخصیت اصلی سریال است. اگر از طرفداران وان پیس باشید، احتمالا تصویر لوفی را با یک کلاه حصیری بزرگ و دهانی پر خنده به خاطر میآورید. لوفی که به خاطر خوردن میوهای شیطانی به مرد لاستیکی بدل شده حالا تصمیم دارد به دنبال گنج وان پیس برود؛ گنجی که گفته شده تاکنون فقط یک نفر به آن دست پیدا کرده است.
لوفی برای دستیابی به این گنج در ۱۷ سالگی تصمیم میگیرد که دزد دریایی شود، اما نه یک دزد دریایی ساده، بلکه بزرگترین دزد دریایی دنیا. سریال وان پیس هنوز هم در حال پخش است و تعداد اپیزودهای آن که تاکنون به بیش از ۱۱۰۰ اپیزود رسیده، کافی است تا شما را قانع کند که این سریال یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان است.
13- آرچر (Archer)
- سال پخش: ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۳
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۱۴
- تعداد اپیزودها: ۱۴۵
- زمان متوسط هر قسمت: ۲۱ دقیقه
آرچر یک سریال بزرگسال است که فضایی جاسوسی دارد؛ نه البته یک فضای جاسوسی واقعی بلکه قضایی طنز آمیز، همراه با هجو و پارودی. آدام رید، خالق آرچر گفته است که با دیدن تبلیغات تلویزیونی در مورد فیلم جیمز باند، ایده ساخت یک پارودی از آن به ذهنم رسید؛ فضایی سیاه که نماینده فضای جنگ سرد است و همه چیز در آن به شدت مضحک و پوچ جلوه میکنند.
سریال آرچر در مورد یک آژانس جاسوسی ناکارآمد به رهبری جاسوسی به نام «استرلینگ آرچر» که بدترین ویژگیهای جیمز باند را به ارث برده، و هفت همکار نه چندان باهوش اوست. سریال آرچر توانست توجه منتقدان بسیاری را به خود به خاطر ایجاد نوعی طنز خاص و منحصر به فرد جلب کند.
14- آرکین: لیگ افسانهها (Arcane: League of Legends)
- سال پخش: ۲۰۲۱ تا کنون
- کشور سازنده: آمریکا
- تعداد فصلها: ۱
- تعداد اپیزودها: ۹
- زمان متوسط هر قسمت: ۴۲ دقیقه
بازی لیگ افسانهها (League of Legends) یکی از محبوبترین بازیهای ویدیویی است که بیشتر نوجوانان آن را بازی کردهاند. این بازی به خاطر دنیای عجیب و فانتزی خود مشهور بود؛ دنیایی غنی که به خوبی پتانسیل سریال شدن را داشت و همین نکته باعث شد تا نتفلیکس سریال این بازی جذاب با داستانی پیچیده و گیرا را بسازد.
داستان در سریال آرکین از این قرار است که دنیا تغییرات بسیاری کرده است و به دو دنیای بالا و پایین تقسیم شده. شخصیتهایی که فصل اول سریال کار خود را با آن ها آغاز کرده، دو خواهر با نامهای وای و جینکس هستند که خانواده خود را از دست داده و حالا در دنیای زیرزمینی با حانواده تازه خود زندگی میکنند؛ در ادامه داستان ماجراهایی برای این دو خواهر اتفاق میافتد که آن دو را از هم دور میسازد. رویارویی این دو خواهر پس از دوری، روایتی جذاب و پر کشمکش را رقم میزند.
با اینکه سریال «آرکین: لیگ افسانهها» از روی بازی ویدیویی آن ساخته شده، اما داستانی دارد که بیننده بدون تجربه کردن بازی ویدیویی هم میتواند از آن لذت ببرد. این سریال با استفاده از تکنیکهای روز انیمیشن، تصویرسازی منحصربهفرد بصری و محتوایی شخصیتها و استفاده از صداپیشگان حرفهای و معروف توانسته به یکی از بهترین انیمیشن های سریالی جهان تبدیل شود که طرفداران آن بی صبرانه منتظر آمدن فصل دوم آن هستند.
وای من هنوزم عاشق باب اسفنجی ام. چندین بار دیدمش